Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ördögi Kör =)

 

Mas Sab El Diablo 

 

 

diablo


A történet ESPERANZA SALVADOR és MARTÍN ACERO (el HIERRO) románcával kezdődik az Acero-házban, ahol Esperanza cselédként dolgozik a keresztanyjával együtt. Rajta kívül senkije sincs a világon. Fiatal, szép és ártatlan, Martínnak sem okoz gondot, hogy becsapja őt azzal, hogy szereti. A lány teherbe esik, de Martín anyja kötelezi rá, hogy vetesse el a gyereket. Elviszi az orvoshoz, és kifizeti az abortuszt. A lány megszökik a kórházból, s miután megtudja, hogy Martín New Yorkba ment tanulni, minden vágya az Egyesült Államokba utazni hozzá. Martínéknál megismerkedik egy vendéggel, aki a ház úrnőjének a barátnője, és Miamiban lakik. A nő elcsábítja magához, fizeti az utazást, Esperanza kapva kap az alkalmon. Miután kiderül a terhessége, a nő elveszi az útlevelét, és megtagadja a bérét is tőle. Esperanza magához vesz némi pénzt, visszaszerzi az útlevelét, és irány New York, hogy rátaláljon a szerelmére, Martínra…

Manhattanba érve az utcán kirabolják, és egy fillér, illetve iratok nélkül marad. Szülési fájdalmak törnek rá, és egy metróállomáson, Sandro Beltrán segítségével megszüli kisfiát, akit ÁNGEL-nek (Angyal) nevez el.

Gyorsan repül az idő, már el is telt 23 esztendő, és egy börtönben találkozunk ÁNGEL SALVADOR-ral, aki DIABLO néven híresült el. Rablásért ítélték el, már letöltött másfél évet, amikor közlik vele, hogy a kirendelt ügyvédje várja őt, aki nem más, mint MANUELA DÁVILA… Summa-summárum, Manuela kihozza a börtönből, mert hisz benne, hogy Ángel mindent megbánt, s ahogy ígérte neki, új, becsületes életet kezd.

Ángel kicsi gyermek kora óta tehetségesen rajzol és fest. Néhány grafikájával megajándékozza Manuela-t, aki rábeszéli, hogy fejlessze ezt a tudását. Ángelt különös érzések kerítik hatalmába, benne még soha senki sem hitt, és most Manuela-nak köszönhetően elhatározza, hogy megváltozik,

Ezzel az érzéssel tér haza édesanyjához, aki LEÓN BELTRÁN rablóbanda-főnök, EL HIERRO embere bárjában mosogatóként dolgozik… Anya és fia különleges szeretetteljes kapcsolatban vannak, és amikor kiderül, hogy a börtönben töltött idő alatt édesanyja megbetegedett, műtétre, és gyógyszerre volt szüksége, amit León finanszírozott, ráadásul a lakást is tőle bérlik. León megérteti Ángel-lel, ő semmiféle új életet nem kezdhet, mert 60 ezer dollárral tartozik neki, amit rablásokból apránként fizethet meg…

Így történik meg, hogy még a szabadulása napjának estéjén megszervez egy nagy ékszerrablást a Hierro-nak… Az ékszerek egy bemutatóteremben vannak, Manuela édesanyja szervezte jótékonysági estélyen.

Ángel hihetetlen szervezőképességgel rendelkezik, nélküle nincs sikeres rablás a bandában. Felszolgálóként belülről, mikrofonon irányítja a kint várakozó bandatagokat… amikor hirtelen meglátja Manuela-t… majd belép a terembe 2 nyomozó: Jimmy és Mike ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, merthogy Cachorro, León hülye fia (Ángel iránti presztízs-féltékenységből) értesítette őket.

A rablás sikeresen végződik, de az egyik bandatag: Gregorio lelő egy rendőrt, aki történetesen Jimmy Cardona édesapja…

A rablást követően Manuela felajánl egy futár-állást a saját irodájában Ángel számára, aki elfogadja, és lassan egymásba szeretnek. Egy hétvégén elmennek Los Hampton-ba is, a Dávila család villájába, és összefutnak Virginia-val és Jimmyvel. Jimmy és Ángel között különös barátság szövődik.

Manuela szakít Martin-nal, aki rettenetesen dühös lesz, mert 23 éve vár már a Dávila vagyon megszerzésére, amihez Manuela-val kötendő házasságán keresztül vezet az út. Utasítást ad a riválisa felfedésére a bérgyilkos sofőrjének, Carmelonak. . Amikor megtudja, hogy ki az, felajánl egy rablást 37 ezer dollárért egy villában, de nem árulja el, hogy kié. Ángel előre közölte Leónnal, hogy a következő fordulót kizárólag 37 ezer dollárért csinálja meg, mert ezzel az összeggel tartozik még Leónnak, így belesétál a csapdába.

Esperanza időközben megtalálja Martin-t, és megzsarolja 37 ezer dollárra. A pénzt Graciela, Martin anyja adja át, de magánnyomozóval követteti őt, és megtudja, hogy Ángel Salvador az unokája.

Ángel hihetetlenül boldog, amikor az anyja átadja a pénzt, és rohan vele Leónhoz, hogy lemondja a rablást. Martin megtudja León-tól, hogy Esperanza fia Ángel Salvador, a Diablo, de Graciela is éppen abban a pillanatban löki elé Ángel képeit. Martin ledöbben, de észhez térve kész is a terve: meggyűlöltetni Manuela-val Ángel-t egy életre, elhitetni vele, hogy kizárólag a vagyona megszerzéséért volt vele. Elrabolja Esperanza-t, és Ángelt is odacipelteti, és közli vele az ultimátumot: rabolja ki a Dávila-család villájának a széfjét, és küldjön az iratokról egy fotót mobilon, hogy valóban végrehajtotta, akkor elengedi az anyját. Elmondja, hogy őt Manuela egyáltalán nem, érdekli, csak a hatalom, amihez a vagyona által hozzájut. Megígéri, hogy utána szabadok lehetnek, élhetnek boldogan, felőle akár Kínában is.

Ángel kinyitja a széfet, elküldi a fotót az arcképével és az iratokkal együtt, de egyben rá is jön, hogy az iratok értéktelenek, és őt becsapták. A Hierro által lefizetett 2 korrupt és gyilkos rendőr: Romero és Uribe értesítik Jimmyt, és hárman kezdik üldözni a menekülő fiút. Amikor Ángel közölni akarja Jimmyvel, hogy a két rendőr a háta mögött más, mint akiknek hiszi őket, Romero lelövi őt, és bezuhan a vízbe. Mindenki halottnak hiszi…

A két Dávila lány: Manuela és Virginia, illetve a két hősszerelmes, Ángel és Jimmy sorsa ettől a pillanattól kezdve gyökeresen megváltozik egy életre. Rengeteg akadályt kell leküzdeniük, amíg végre leszámolhatnak a nagy ellenséggel, Hierro-val.

Epizódok száma: 182

Főszereplők :

Ángel Salvador/Salvador Dominguez - JenCarlos Canela
- Martín Acero és Esperanza Salvador fia
-Manuela szerelme (kis ideig Silvanaé is)
-eleinte Gregorio majd Topo legjobb barátja
-segít Jimmynek 
-Lucas segít neki,később elismert festő lesz
-felveszi Salvador kinézetét mikor bujkál

fr

fer

Manuela Dávila - Gaby Espino (teljes nevén:María Gabriela Espino Rugero)
- Ügyvéd
-Angel szerelme, Martin Acero felesége
-gyereke születik Angeltől
-Ariana,Anibal lánya és Virginia testvére, Horatio barátja

manuela

Martin Acero/ El Hierro(Vasember) - Miguel Varoni 
- Ángel apja
-Manuela férje
-bűnöző,megöl és megölet embereket
-meghal (felég)
-Marinát szereti,de muszály volt megölnie,épp úgy mint testvérét

martin

Virginia Dávila - Karla Monroig
- Jimmy felesége
-Ariana,Anibal lánya,Manuela testvére

karla

Jimmy Cardona nyomozó - Jorge Luis Pila
- rendőr-nyomozó, Virginia szerelme
-börtönbe kerül,de Angel megszökteti
-Herceghez kell beépülnie,hogy információkat szerezzen

jimmy

Leon Beltran - Roberto Mateos
- Rablóbanda főnöke, Martín üzlettársa, Cachorro apja, és Sandro Beltrán unokatestvére
-szövetkezik Carmeloval Vasember ellen